Být sám s(t)ebou

Jak zvláštní paradox: až když přijmu sám sebe takového, jaký jsem, mohu se změnit.

Carl R. Rogers

Víkendový zážitkový kurz  je určen dospělým, pro které je hledání dlouhodobého vztahu důležitým tématem.

Pro koho?

Muži i ženy, single i zadaní, introverti i extroverti, nezbytná je zejména otevřenost novým zkušenostem.

Co se bude dít?

Na kurzu budeme pracovat s autenticitou jako klíčovou složkou atraktivity. Budeme komunikovat a o komunikaci se bavit, budeme sami sebe poznávat. Vycházíme z metod a postupů zážitkové pedagogiky a psychoterapie. Program bude poměrně intenzivní a vhodný pro lidi, kteří si troufnou do her a aktivit vložit kus sebe a o svých prožitcích pak mluvit ve skupině. Dbáme na fyzickou i psychologickou bezpečnost pro vás, účastníky. Všechny programy i jejich části jsou dobrovolné.

Můžeš čekat prohloubení sebepoznání, rozvoj komunikačních dovedností, inspiraci, nové pohledy na lidskou seznamování i komunikaci, zážitek sebe jinak.

Naše východiska

Víme, že hledání vhodného partnera umí být zdrojem frustrace i beznaděje. Je možné, že nejsi být při seznamování sám/a sebou taková/á, jak by sis přál/a. Třeba se bojíš, že nejsi dost atraktivní, že neumíš správně zaujmout vhodného partnera či partnerku. Můžeš mít pocit, že po seznámení neumíš vztah správně udržet, nebo že si myslíš, že potřebuješ lépe komunikovat.

Věříme, že klíčem k vyřešení takových strachů a obav, nejen pro úspěšné seznamování k dlouhodobým vztahům, je důležitější postoj k sobě samým. Znalost vlastních potřeb, a schopnost tyto postoje a potřeby komunikovat.

Co nečekejte

Neumíme moderní ani starobylé balící techniky, ani zaručené návody, jak ho/ji dostat do postele. Cílem našeho kurzu není nalezení partnera přímo na kurzu, nejsme primárně seznamovací akce.

Témata a otázky kurzu

(autor graffiti a názvu kurzu – TIMO)

  • Mezi kterými lidmi zažiješ vřelé přijetí bez ohledu na to, jestli jsi ve vztahu, nebo single?
  • Koupíš si zítra letenku a vízum na Nový Zéland* a dáš výpověď v práci?
    (*či jinou destinaci, kam chceš vycestovat:)
  • Kdo se s Tebou rád baví i přesto, že zná Tvé špatné vlastnosti?
  • Proč Tě ve 2D přitahují jiní lidé, než ve 3D?
  • Kým se potřebuješ obklopit, abys cítil vnitřní jistotu?
  • Co se uvnitř děje, když Ti při hře dlouho nepřihrají míč?
  • Jakou Tvoji tvář mají lidi nejraději?
  • Kdy ses naposledy opravdu zasmál/a své vlastní trapnosti?
  • Které svoje potřeby umíš nejlépe říct někomu jinému?

Pokud sis přečetl/a alespoň 9 z těchto otázek, pak je náš kurz pro Tebe:)

Praktické informace

Datum: Další běh kurzu předpokládáme na jaře 2020 (datum upřesníme)

Místo: Surya centrum v Bílých Karpatech, na Slovensku, několik kilometrů za hranicí s Českem. http://www.suryacentrum.sk/
Google maps, Seznam mapy

Kapacita: min. 10, max. 14 účastníků

Cena (kurzovné): 2800 Kč (z toho 1300 Kč ubytování a jídlo).

Přihlašování: https://forms.gle/7MxW4gyL7rxj7dGi7, přihlášku považujeme za závaznou z tvojí i naší strany po přijetí zálohy 800Kč. Zálohu uhraď převodem na účet 1654701011/3030. Do poznámky prosím uveď, za koho platíš (pokud to není zřejmé z majitele účtu).

Ubytování je pro účastníky zabezpečeno v Surya Centru v Bílých Karpatech od pátku do neděle v pokojích po 2-3 lidech. V ceně je zahrnuta vegetariánská strava. (Pokud vegetariánská strava nevyhovuje, napiš). Kurz začíná v pátek večeří a končí nedělním obědem.

Doprava

Dopravu na místo si účastníci zabezpečují sami. Nabízíme domluvu na vytížení aut (zde). Na místě je možnost parkování. Pokud využijete autobusové dopravy (viz doporučené spoje), ze zastávky Strání-Květná vás rádi odvezeme autem (je to asi 5 km). Pokud přijedete aute, prosím, naplánujte si rezervu, případné zpoždění zdržuje celou skupinu.

Spoje hromadné dopravy – Brno:

Cesta tam: Pátek: Brno, Zvonařka 15:40 → Strání, Květná 17:40 (přímý autobus)

Zpět: Neděle: Strání, Květná 15:40 → Uherský Brod → Brno, Zvonařka (18:05)

Program bude probíhat uvnitř i venku formou her, aktivit a následných reflexí toho, co se událo. Podrobnější informace pošleme před akcí samotnou.

S sebou

Sportovní oděv, který se může ušpinit, sportovní boty, co vydrží i běh, pohodlné oblečení dovnitř, ke kterému se hodí hrnek s teplým kakaem, papuče, čelovka/baterka (souhrn pošleme před akcí).

V Surya Centru je také sauna, kterou bude možné v sobotu večer využít. Zájemci budou do sauny potřebovat vlastní ručník a prostěradlo. Cena je 3€ za osobu.

Lektoři kurzu

Kristína

Psycholožka, terapeutka, lektorka zážitkových programů, zvídavá pozorovatelka, rozevlátá cestovatelka. Často nejdřív skočí, a až pak zjišťuje, jestli umí plavat. Nikdy nebyla v Kanadě. Zimu by nejraději prospala, ale na to příliš miluje lyžování. Nemluví ani česky, ani slovensky.

 

 

 

Kuba

Zážitkový pedagog, programátor, životní experimentátor, instruktor skautských vzdělávacích akcí, tvůrce autorských her, nepoučitelný optimista. Uznává všechny druhy čokolády, krom bílé (protože to není čokoláda), banán loupe od opačné strany, než je stopka. Občas chrápe.